Woonzorglocaties

Woonzorg Flevoland heeft vier prachtige woonzorglocaties in Lelystad: Hanzeborg, De Uiterton, Vergeten Landleven en de Bolder. Iedere locatie heeft haar eigen sfeer en uitstraling.

Hanzeborg

Uniek in Lelystad, zo kunnen we de Hanzeborg gerust noemen. Een moderne woonzorglocatie met verschillende afdelingen, midden in de bruisende wijk HanzePark. Het markante gebouw staat midden in de wijk en vlakbij het stadscentrum en centraal station. De Hanzeborg is een multifunctioneel centrum. Kinderen uit de wijk komen er zwemmen of gaan naar de kinderopvang, buurtbewoners gaan naar de kapper, fysiotherapie, doen mee aan de activiteiten van Welzijn Lelystad of komen naar de kunstexpositie kijken. Kortom een gezellige drukte!

De Uiterton

De Uiterton is een woonzorglocatie met moderne faciliteiten op loopafstand van het overdekte Lelycentre. Het is een kleinschalige en knusse locatie waar wonen, zorg en activiteiten samenkomen. Er zijn veel voorzieningen aanwezig, zoals een kapsalon, winkel en een restaurant. Net als de Hanzeborg, heeft De Uiterton verschillende afdelingen. Bijvoorbeeld Tijdelijk verblijf, Schakelafdeling en Kleinschalig wonen.

Vergeten Landleven

Een kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie, dat is Vergeten Landleven. De woonzorglocatie ligt in de landelijke Lelystadse wijk Groene Velden en bestaat uit twee moderne groepswoningen met ieder acht appartementen. Op het ruime erf kunnen bewoners vrij rondwandelen in de belevingsgerichte tuin of helpen met de verzorging van de dieren en planten.

De Bolder

De Bolder is een beschermde woonvorm voor mensen met zowel een psychische als een lichamelijke zorgvraag. In deze woonvorm bieden wij individuele ondersteunende begeleiding, groepsbegeleiding, dagbesteding, verzorging, verpleging en huishoudelijke ondersteuning. Alle (zorg) faciliteiten zijn aanwezig. De Bolder is een samenwerkingsverband met Kwintes (zij ondersteunen mensen met psychiatrische of psychosociale problemen).