Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden

Woonzorg Flevoland past de arbeidsvoorwaarden conform de CAO VVT toe. Dat betekent dat salarissen conform de CAO zijn, maar uiteraard ook gebaseerd op leeftijd en ervaring. De CAO VVT omvat o.a.:

  • 8% vakantiegeld
  • 237,4 uur verlof bij een fulltime dienstverband
  • woon-werkverkeer regelingen
  • collectieve zorgverzekeringen van IZZ
  • pensioenregeling door Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW)

Naast het werk

Ook na werktijd is er genoeg te doen bij Woonzorg Flevoland. Collega’s onderling organiseren vaak gezellige activiteiten. Daarnaast hebben wij ook een personeelsvereniging die jaarlijks verschillende leuke activiteiten organiseert. Wellicht hou je ook van sporten? Dan kun je met het Fit & Vitaalprogramma gratis of met scherpe korting sporten. We hebben ook jaarlijkse sportevents waar je je voor kunt inschrijven. Uiteraard krijgen alle teams van Woonzorg Flevoland de mogelijkheid om met elkaar teambuildingsactiviteiten te organiseren.

Jouw ontwikkeling

Als medewerkers ontwikkelen, ontwikkelt de organisatie mee. Daarom bieden wij voldoende opleidingsmogelijkheden aan onze medewerkers. In overleg met je leidinggevende kun je jouw wensen bespreken en samen een opleidingsplan opstellen.

Om het voor onze cliënten nog beter te maken zien wij mogelijkheden, geen beperkingen. We geven onze enthousiaste medewerkers daarvoor de ruimte en treden desnoods buiten de gebaande paden. Wij leren graag van én met elkaar, omdat succes pas echt voldoening geeft als je het samen bereikt. Die successen vieren we dan ook samen. Elke dag werken ruim 1000 medewerkers en vrijwilligers om de beste zorg te kunnen leveren aan cliënten in Lelystad en Almere. Dit gaat gepaard met een gezonde dosis aan passie.