Blog
Tamar (16) doet vakantiewerk als huishoudelijk ondersteuner bij Woonzorg Flevoland in Lelystad. Lees wat zij van het werk vindt.
Het PG-team van Woonzorg Flevoland biedt zorg aan thuiswonende cliënten met dementie. Verzorgenden IG Heleen en Nicolet werken beiden in dit team. Ze vertellen wat hun werk mooi en uitdagend maakt.
De afdeling kleinschalig wonen in de Hanzeborg is dé afdeling voor contactverzorgende Ilonca. “Ik heb collega’s waar ik op kan terugvallen, en dat is fijn samenwerken. Daarnaast is werken in de Hanzeborg heel fijn omdat het een multidisciplinair gebouw is.”
De vakantie staat voor de deur of is voor sommigen al begonnen. Tijd om lekker geld te verdienen! Als huishoudelijke hulp Almere of Lelystad doe je schoonmaakwerk bij mensen thuis.
Het PG-team is een wijkteam in Lelystad dat zorgt voor mensen met dementie. Het team bestaat deze maand 10 jaar. Wijkverpleegkundige Janine Meun vertelde bij Omroep Flevoland over het team.
Kimberly doet de opleiding tot verzorgende IG en maatschappelijke zorg, waarbij ze leert en werkt bij Woonzorg Flevoland. Nicole is de werkbegeleider van Kimberly. “Nicole laat me mezelf zijn,” vertelt Kimberly. “Dat gevoel kreeg ik bij vorige werkplekken en stages niet.”
Eline werkt als leerling verzorgende IG in de Hanzeborg op de afdeling kleinschalig wonen, waar mensen met dementie wonen. “Ik was op zoek naar variatie, een uitdaging. En toen zag ik de vacature voor leerling verzorgende IG. Ik dacht: ik ga het gewoon doen. Inmiddels ben ik een jaar bezig met de opleiding en ik vind het zó leuk!”
Shayenne werkt als restaurantmedewerker bij Woonzorg Flevoland. Ondertussen droomt ze over een volgende stap: zelf zorg verlenen en een bijdrage leveren aan de uitdagingen waar we in de zorg mee te maken hebben. Het ‘medewerkersgericht opleiden’ biedt haar een opstap.
Frank werkt als beweegagoog. Hij organiseert groepsactiviteiten en geeft individuele training in de woonzorglocaties en bij de dagbesteding. “Ik noem mezelf de entertrainer. Ik train met de cliënten, maar ondertussen vermaak ik ze, waardoor ze niet doorhebben hoeveel ze bewegen.”
Esmee Baan (16) heeft net het eerste jaar van haar opleiding verpleegkunde afgerond. Naast haar opleiding heeft ze een bijbaan als helpende bij verpleeghuis De Uiterton in Lelystad. “Ik vind het leuk dat ik geld kan verdienen met iets waar ik in verder wil.”
Cecile vertelt over de rollercoaster waar ze in terecht kwam toen Woonzorg Flevoland in juni 2022 aangaf Zorgfix over te nemen. Dat kwam als donderslag bij heldere hemel en de keus was “meegaan of geen werk hebben”. “Gelukkig voelde ik me wel direct welkom bij Woonzorg Flevoland.”
Loes is verpleegkundige in het VTH-team (VerpleegTechnisch Handelen) van Woonzorg Flevoland. Een uitdagende baan, met best wat verantwoordelijkheid. “Voorheen bleven mensen langer in het ziekenhuis. Maar deze zorg nemen wij nu thuis over.”
Melissa is dagbestedingscoach en coördinator op de dagbesteding in Almere. Hier komen mensen met dementie. “Als coach voel ik mij verantwoordelijk voor het welzijn van de deelnemers. Door de deelnemers in hun kracht te zetten hoop ik ze een zinvolle dag te bieden.”
“Voor sommige mensen ben ik de enige die ze zien op een dag. Ik ben daarom blij dat ik naast het schoonmaken, ook op sociaal gebied iets voor iemand kan betekenen.” Dominic is huishoudelijk ondersteuner. Zij zorgt voor een schoon en leefbaar huis bij cliënten in de thuissituatie. Daarnaast is sociaal contact een belangrijk onderdeel van haar werk.
Mariëlle is managementtrainee van het eerstelijnsverblijf in Almere. Ze begon als verpleegkundige in de wijk, werkte daarna als wijkverpleegkundige en nu als leidinggevende voor het zorgteam van het eerstelijnsverblijf. “Werken in het eerstelijnsverblijf is nooit saai. Elke cliënt en elk ziektebeeld is anders en dat maakt het werk heel dynamisch.”
Cindy werkt als contactverzorgende op een afdeling kleinschalig wonen in De Uiterton. “Bij PG is elke dag anders. Je moet meebewegen met de dag, en iedere stemming. Ik vind het leuk om samen een huishouden te runnen, met structuur, en aanpassingen waar nodig.”
Johanneke is adviseur projecten en beleid, op de afdeling kwaliteit en beleid van Woonzorg Flevoland. Toen zij in dienst kwam, mocht ze al snel projecten leiden waar veel verschillende mensen van diverse onderdelen van Woonzorg Flevoland samenwerken. Om de expertise van Johanneke in deze projecten uitbreiden, volgde zij de opleiding Black Belt LEAN Six Sigma.
Raschelle werkte als huishoudelijk ondersteuner, nadat ze uit de Filipijnen kwam. Na 1,5 jaar wilde ze graag meer betekenen in de zorg. Omdat ze op de Filipijnen een opleiding Verpleegkunde had gedaan, kon ze aan de slag als helpende.
Lennart is fysiotherapeut bij Woonzorg Flevoland. Hij behandelt cliënten in de thuiszorg in Lelystad. “Ik ben niet alleen maar de behandelaar die een blessure behandelt, omdat iemand zo snel mogelijk weer op de tennisbaan wil staan. Ik creëer een band met mijn cliënten.”
Ilonca werkt als contactverzorgende op een afdeling Kleinschalig Wonen van Woonzorg Flevoland. Naast haar functie als verzorgende, is ze contactclown voor mensen met dementie.
Johanneke volgt de opleiding verpleegkunde, en werkt naast haar studie als verzorgende IG in de thuiszorg bij Woonzorg Flevoland in Lelystad.
Wil je geen vacatures missen?
Blijf altijd op de hoogte van onze vacatures!