Wendy, verzorgende IG

Zorgtopper Wendy, verzorgende IG

Wendy is werkzaam als Verzorgende IG op een afdeling voor ouderen met dementie. In de toekomst wil Wendy nog graag doorstuderen. Gelukkig is werken in de zorg zo ontzettend breed dat ze nog alle kanten op kan! Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden bij Woonzorg Flevoland? Bekijk dan eens welke stages in de zorg wij bijvoorbeeld aanbieden. Voordat je verder klikt moet je natuurlijk nog wel even het leuke stukje van Wendy lezen!

IK ZORG Woonzorg Flevoland

IK ZORG, Wendy

Zorgen voor andere mensen heb ik altijd al fijn gevonden. Of ze nu oud zijn of jong, dat maakt me eigenlijk niet zoveel uit. Op dit moment werk ik als Verzorgende IG op een afdeling voor dementerende ouderen. Dat is een bijzondere doelgroep. Ze zijn ‘elders’, zeg ik altijd. Veel van wat ze zeggen, is moeilijk te plaatsen, maar daarom krijg ik juist veel energie van die paar heldere momenten.

 

“Laatst zei een mevrouw, die normaal gesproken nauwelijks praat, ineens met heel duidelijke stem: Ik hou zoveel van jou.”

 

Laatst zei een mevrouw, die normaal gesproken nauwelijks praat, ineens met heel duidelijke stem: Ik hou zoveel van jou. Dat vind ik zo bijzonder en het raakt me echt. Ik kan daar echt tranen van in mijn ogen krijgen.

Ik ben altijd bezig met de vraag: wat gaat er in ze om? Ik zie het als een uitdaging om uit te vinden wat deze mensen denken en voelen. De ene dag gaat het beter dan de andere. Soms doet een bewoner agressief. Maar ik schrik niet zo snel en ben heel nuchter. Ik kan situaties makkelijk accepteren. Als iets niet werkt, dan probeer ik wat anders. Het heeft geen zin om ze tegen te spreken, of terecht te wijzen. Meebewegen in hun beleving – daar gaat het om. Ik merk dat ze dan rustiger worden. Ze voelen zich dan prettiger, en dat vind ik belangrijk.

Net als Wendy ook werken met onze dementerende ouderen? Bekijk eens onze openstaande vacatures. Misschien zit er wel iets voor jou tussen!