Collega Janne heeft corona en schrijft bemoedigende woorden

Janne Schinkel is contactverzorgende in de Uiterton in Lelystad. Helaas is zij positief getest op het coronavirus. Maar dat betekent voor haar niet dat ze bij de pakken neer gaat zitten. Voor haar brengt dit ook iets positiefs met zich mee. Iets wat ze graag wil delen:

“Goedemorgen lieve collega’s,

Ook ik ben gister positief getest met het coronavirus.
Waarom ik dit schrijf is ter bemoediging want..”

“Veertien dagen geleden zou ik samen met mijn man een weekje op vakantie naar Grancanaria. Mijn koffer stond gepakt en de tickets lagen klaar. Dit ging helaas niet door vanwege het coronavirus. Ik nam toch twee dagen extra vrij, omdat mijn diensten opgevuld waren en in overleg met mijn topmanager ging ik het weekend weer werken.”

“Ik voelde mij niet fit, maar had geen klachten”

“In de dagen dat ik vrij was, liep ik met mijn zus Loes langs het IJsselmeer en voelde mij extreem moe. Loes gaf aan: ‘Dat komt omdat je vrij bent. Dan komt je moeheid er vaak uit.’ Ik beaamde dit, maar ik kende mijn lichaam niet zo. Die vrijdag ben ik begonnen aan mijn werkweekend en ik voelde mij niet fit, maar had verder geen klachten. Zaterdag hadden wij een verdenking van corona, bij ons op de afdeling ELV. Mevrouw was al 2 weken alleen op haar kamer zonder bezoek en wij gingen beschermd naar binnen. Ik dacht nog hoe dan… De hele dag namen we haar temperatuur op en hielden we controles bij. Ik dacht: ik ga mijn temperatuur ook eens meten: 37,4. Geen alarm dus.”

“Ik kreeg verhoging en later koorts”

“Maandag was ik thuis en mijn hoofd nek en al mijn spieren gingen pijn doen. Maar nog geen hoesten of verkoudheid. Dinsdag kreeg ik verhoging, later koorts. Ik ging overleggen met mijn leidinggevende en gaf aan dat ik niet fit was. Anne-Marijke sloeg gelijk alarm (mede omdat mijn man in de risicogroep valt) en wilde dat ik getest werd, omdat de mevrouw op de afdeling positief getest was. Er was nog een collega met milde klachten, die werd ook getest. Binnen 1 dag was de test op Urk (bedankt Gianne) en Loes nam de test af en bracht hem gelijk naar de Hanzenborg. Gisteravond belde Anne-Marijke en vertelde dat ik positief was getest. Ik schrok er niet van. Ik had het al een beetje verwacht. Ik ben hier heel nuchter in. Toen ik hoorde dat mevrouw positief getest was, dacht ik: ‘Kan dan niet anders dan heb ik het ook heb’. Ik denk zelf dat mijn man het ook heeft gehad, met milde klachten. Verkouden en een droge hoest en iets verhoging.”

“Ik ben dankbaar dat ik antistoffen opbouw”

“Ik ben tot nu toe dankbaar met de uitslag en de milde klachten. Want dat betekent dat wij antistoffen aan het opbouwen zijn tegen dit virus, en tot nu toe niet ernstig ziek zijn. Ik kan alleen maar mijn Schepper hiervoor danken. Ik ben ook dankbaar voor mijn leidinggevende Anne-Marijke. Het werk, de aandacht en het meeleven voor wat ik nu heb ervaren doen mij heel goed. Ik ben trots op onze organisatie. Samen sterk.”

Meld je aan voor de meet en greet (thuis)zorg!

Op dinsdag 15 juni in Lelystad en woensdag 16 juni Almere organiseert Woonzorg Flevoland de eerste meet and greet. Een paar collega’s die als verzorgende en verpleegkundige werken vertellen je alles over hun wijk.

Aan het einde van de middag kun je je direct inschrijven voor een selectiegesprek met een van onze managers thuiszorg. Wie weet is dit dan straks jouw wijk? Meld je aan via de onderstaande link.

Aanmelden meet and greet