Woonzorg Flevoland toont veelzijdigheid ouderenzorg in SBS-programma Helden van Nu

Zorgen voor mensen met dementie als begeleider op een dagbestedingslocatie of als gespecialiseerd verpleegkundige bij cliënten thuis. Werken in de ouderenzorg is gevarieerd en bijzonder. Het televisieprogramma Helden van Nu legt het werk van vitale beroepen vast en ging langs bij twee van onze bevlogen zorgmedewerkers. De uitzending van Helden van Nu met Woonzorg Flevoland is op zondag 7 februari 2021 om 16.30 uur te zien bij SBS6.

Dagbestedingsbegeleider Corina werkt al jaren bij Woonzorg Flevoland en vertelt voor de camera over de begeleiding van mensen met dementie en waarom zij elke dag met plezier werkt. Tijdens de opnames schoffelt zij met deelnemer Karel (82) in de moestuin van Het Groene Huis in Lelystad. Een van de mooie dagbestedingslocaties van Woonzorg Flevoland, landelijk gelegen en omgeven door groen. Het onderhouden van de tuin draagt bij aan een zinvolle dag voor deelnemers, die ook allerlei andere activiteiten op het dagprogramma hebben staan.

Ook gespecialiseerd verpleegkundige Linda wordt gevolgd, bij een cliënte thuis. Haar enthousiasme over het werken met ouderen met een lichamelijke en/of geestelijke zorgvraag is inspirerend. Evenals de band die zij met mevrouw heeft opgebouwd in de afgelopen jaren. “We kunnen ontzettend goed met elkaar overweg en lachen wat af.”

Linda vond de opnames spannend en vooral heel leuk. “Hiermee kunnen we aan een groter publiek laten zien wat wij doen en hoe divers en zinvol dit werk is. Dat voelt als een eer. Ook hoe wij en cliënten de coronatijd (hebben) ervaren, is belangrijk om in beeld te brengen.”

Woonzorg Flevoland wil met de uitzending laten zien wat ouderenzorg precies is. “Vaak wordt over de ouderenzorg een beeld geschetst vanuit verpleeghuizen, waar zorgmedewerkers zich inzetten voor bewoners. Maar er is ook een grote club werkzaam in verschillende disciplines binnen de thuiszorg en dagbesteding”, aldus bestuurder John Bos.

Wil jij werken in de ouderenzorg? Bekijk vacatures bij Woonzorg Flevoland!