Gefeliciteerd!

De afgelopen 2 jaar was ’t Landleven het decor voor het leerwerktraject van 4 bijzondere leerlingen.

Het doel van dit project is om enthousiaste werkzoekenden die er maar niet in slagen om een baan te vinden, de mogelijkheid te bieden om een opleiding te volgen met perspectief op een baan.

Het traject is een initiatief van Werkbedrijf Lelystad, Calibris advies, ROC Flevoland en verschillende leerbedrijven waaronder Woonzorg Flevoland.

“Na een vrijwillige stage waarin de leerlingen kennis maakten met de doelgroep, het aanleren van de basiszorg en het volgen van een (BBL) opleiding kunnen wij met trots mededelen dat alle deelnemers het Helpende diploma hebben gehaald” zegt praktijkopleider Christien Veenstra.

Marian de Bruin – Karsies, één van de werkbegeleiders is uiteraard ook trots op de leerlingen. Zij vertelt: “Het mooie van het project is dat je de ontwikkeling en groeiproces van de leerlingen meemaakt. Ze kwamen binnen als onzekere stagiaires en zijn nu zelfverzekerde collega’s.”

Elda Bouwhuis, Manager Zorg van De Uiterton vult aan: “De bewoners hebben veel baat bij de extra aandacht die zij krijgen van de leerlingen. Het traject is een win-win situatie! Wij enthousiasmeren mensen voor de zorg én wij leiden onze eigen collega’s op! Doordat het zo goed bevallen is, heeft het project een vervolg gekregen. De tweede groep loopt nu al stage en in september starten zij met het tweede jaar van hun opleiding.”