Dana Gijsbers – Vakantiekracht

Dana gijsbers

Vakantiekracht bij Woonzorg Flevoland

Dana Gijsbers heeft in de zomer van 2018 bij als vakantiekracht bij Woonzorg Flevoland gewerkt. Ze vertelt je recht uit het hart hoe ze deze periode ervaren heeft. Op dit moment is ze bezig met opleiding verpleegkundige en loopt ze stage bij Woonzorg Flevoland.

Ook dit jaar zoeken wij weer vakantiekrachten! Klik op de onderstaande link voor meer informatie.

Vakantiewerk in Lelystad 

Vakantiewerk in Almere

Dana Gijsbers, 16 jaar jong

Hallo iedereen,

Ik ben Dana Gijsbers en ben 16 jaar oud. Ik woon in Lelystad, maar ik ga in Zwolle naar school. Ik zit in het eerste jaar van het MBO. Ik volg daar de opleiding verpleegkundige voor de aankomende 4 jaar.

Ik zocht al een tijdje een bijbaan maar ik wist niet goed wat ik wou. Omdat ik verpleegkundige wil worden leek het me leuk om een baan te zoeken in de zorg. Via mijn vader kwam ik bij Woonzorg Flevoland terecht. Ik ging me verdiepen in wat Woonzorg Flevoland bood als bijbaantjes.

Vervolgens heb ik afgelopen zomervakantie bij Woonzorg Flevoland als Huishoudelijke Ondersteuner gewerkt. Ik moest bij oude mensen thuis wat huishoudelijke klusjes doen die ze zelf niet meer konden doen.

 

“Snel kwam ik er achter dat het veel meer is dan schoonmaken.”

 

Voordat ik mijn eerste dag had, had ik als gedachte dat ik alleen moest schoonmaken. Snel kwam ik er achter dat het veel meer is dan schoonmaken. Na een paar keer langs de cliënten zijn geweest merkte ik dat ik een band met ze opbouwde. Ook merkte ik dat erg veel ouderen zo ontzettend eenzaam waren, dat raakte me. Ik vond het moeilijk om te beseffen dat er vrijwel geen bezoek was voor de ouderen en dat ze altijd maar alleen thuis zaten…

Ik zelf vind het mooi om wat te kunnen betekenen voor mensen. Daarom vond ik het fijn om met de ouderen een praatje te maken en wat gezelligheid te kunnen bieden.

 

“Door alleen maar een paar uurtjes bij ouderen te zijn en gezellig met ze te praten, maak je hun dag al zo veel beter.”

 

Ik raad anderen die ook zo geïnteresseerd zijn in de zorg zeker aan om eens te gaan kijken wat Woonzorg Flevoland te bieden heeft. Niet alleen omdat je wat inbrengt bij de ouderen, maar ook omdat het bij jezelf ook veel doet. Door alleen maar een paar uurtjes bij ouderen te zijn en gezellig met ze te praten, maak je hun dag al zo veel beter. Dat gevoel wil je iedereen toch geven?

Door deze ervaring en het gevoel dat ik kreeg tijdens de werktijd bij de Woonzorg Flevoland, werd ik steeds meer geïnspireerd om verpleegkundige te worden. Nu ben ik al een aantal weken ben vol met plezier bezig aan mijn opleiding!

Wij zoeken weer vakantiekrachten!

Kom jij ook als vakantiekracht bij Woonzorg Flevoland werken? Klik op de onderstaande linkjes voor de openstaande vacatures.

Vakantiewerk in Lelystad 

Vakantiewerk in Almere

 

 

Groetjes,

Dana Gijsbers.