Guillaume Schuurman- van vrijwilliger naar vast contract

Van vrijwilligerswerk tot vast contract

Nieuwsgierig naar het verhaal van Guillaume, een bekend gezicht binnen Woonzorg Flevoland, vragen we hem hoe het allemaal is begonnen. Enthousiast vertelt Guillaume dat hij na verschillende banen in elektronische artikelen, bij het Computer Uitwijk Centrum in Lelystad (CUC) belandde waar hij maar liefst 18 jaar werkte. Helaas kwam door de snelle technologische ontwikkelingen en een door KPN een eind aan het bedrijf en ook aan Guillaumes baan. Een vervelende situatie, met veel onzekerheid.

“De bewoners een mooie en goede dag bezorgen!”

Bij toeval kwam Guillaume Anne-Marie Hardeman tegen, toentertijd werkzaam in de thuiszorg. Anne-Marie vertelde over de plannen van Woonzorg Flevoland om Vergeten Landleven te openen en riep meteen: “Dat is iets voor jou!”. Zo ontstond het idee om vrijwilligerswerk te doen. Guillaume: “Als kind kon al ik al heel goed met ouderen opschieten, dus eigenlijk was het een logische keuze. Een afspraak met Mark in De Uiterton was snel gemaakt en omdat Vergeten Landleven nog in aanbouw was, begon ik als bibliotheekvrijwilliger in De Uiterton. Werk wat ik met veel plezier deed, maar toen op 1 juli 2015 Vergeten Landleven open ging, was ik er als één van de eerste vrijwilligers bij.” Het allerbelangrijkste aan vrijwilligerswerk? De bewoners een mooie en goede dag bezorgen! “Als ik binnen loop, word ik zo warm ontvangen door de bewoners, mijn dag kan dan al niet meer stuk. Zelfs mijn naam, die niet echt alledaags is, weten sommige bewoners feilloos op te noemen. Het gaf en geeft me nog steeds heel veel voldoening, maar ook routine en structuur”.

Vrijwilliger in de zorg

“Goede vent, kan veel, is er geen plaats voor Guillaume bij ons?”

Ondertussen moest Guillaume wel op zoek naar een betaalde baan. Deze werd uiteindelijk ook gevonden in Dronten. Er werd zelfs afscheid genomen van Woonzorg Flevoland, waarbij toch wel een traantje is gelaten. Toen bleek dat deze baan Guillaume zeer ongelukkig maakte, kwam hij terug bij Vergeten Landleven. Hij werd natuurlijk met open armen ontvangen!

Wat Guillaume niet wist, was dat een Woonzorg Flevoland collega’s het management hadden getipt over hem. Goede vent, kan veel, is er geen plaats voor Guillaume bij ons? Voor hij het wist had hij een 0-uren contract op zak. Hij combineert de maaltijdbezorging met het werken bij de Technische Dienst in De Uiterton. Inmiddels is hij gemiddeld 20 – 25 uur per week aan het werk voor Woonzorg Flevoland. Voor Guillaume een droom die uitkomt. “Een fijne plek met leuke collega’s, wie wil dat nou niet! Ik ben zelfs lid geworden van de personeelsvereniging. Het klinkt gek, maar ik doe er weer toe, dat gevoel is onbetaalbaar. Mijn thuisbasis blijft Vergeten Landleven, daar waar het allemaal begon en ik blijf er komen als vrijwilliger. Ik zal nooit vergeten dat het vrijwilligerswerk toch wel een beetje mijn redding is geweest”, besluit Guillaume.

Wil jij ook wat voor een ander betekenen?

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers. Klik op de onderstaande link voor de openstaande vacatures.

Vrijwilliger in de zorg